Hoppa till innehållet

RH - Designed for human performance

Den mänskliga kroppen är ett anatomiskt mirakel och ju bättre vi tar hand om den, desto bättre blir vår prestation.

Se bara på vilken elitidrottsman som helst. Detsamma gäller vardagens vanligaste kroppsrörelse: sittande. Om vi sitter i stolar som tar hänsyn till kroppens naturliga rörelser andas vi bättre. Och andas vi bättre, har vi lättare att koncentrera oss. Vår filosofi 2PP™ bygger på att kroppen måste röra sig och hållas upprätt för att blodet ska syresättas ordentligt. Företag och anställda med de bästa förutsättningarna levererar även ett bättre resultat på nedersta raden.

Detta är 2PPTM

Namnet 2PP™ syftar på två ledade punkter i höfter och knän. De aktiva punkterna i RH Mereo är en exakt motsvarighet av dessa två punkter i kroppen och främjar ett upprätt läge och en naturlig böjning av svanken. Samtidigt får användaren en varierande och rörlig sittposition som inte kräver någon justering av till exempel sits, armstöd och ryggstöd.

2pp.jpgStolens aktiva punkter vid knä och höft gör att man sitter bekvämt tillbakalutad med fötterna på golvet och skönt stöd i ryggen – utan ytterligare inställning av stolen. Resultatet? Dynamisk ergonomi som optimerar syretillförsel och energi. Så att du kan prestera på topp. Varje dag.

 

Historia

På RH utvecklar vi kontorsstolar och arbetsstolar helt med utgångspunkt från dig som ska sitta i dem.

Det har vi gjort sedan 1977 då bolaget grundades av Rolf Holstensson i småländska Bodafors (det är också från honom vårt namn kommer). Han hade själv dåliga erfarenheter av stillasittande arbete och lade även märke till att allt fler människor i omgivningen drabbades av belastningsskador och spänningar av samma skäl. Och inte blev det bättre när datorerna kom. Men märkligt nog fanns inga arbetsstolar som löste problemen.

Som en god smålänning tog Rolf saken i egna händer och utvecklade en kontorsstol som underlättade en upprätt kroppshållning, gav god avlastning och som uppmuntrade rörligt sittande. Dessutom var stolen enkel att använda. Så föddes den första RH Stolen som faktiskt blev en smärre revolution. Sedan dess har vi lanserat många fler uppfinningar och stolar. Idag är vi väl kända bland ergonomer, sjukgymnaster och annan expertis både i Sverige och utomlands. Vi har till och med en teknik, 2PP™, som omsätter vår filosofi i praktiken. Och för att våra stolar ska vara lika sköna att se på som att sitta i, samarbetar vi med några av Sveriges främsta formgivare. Och självklart tar vi vårt ansvar för miljön. Därför är våra stolar återvinningsbara ned till minsta detalj.

Produkten har lagts till