Hoppa till innehållet

RBM - Vitalising space and relations

Alla vet att miljön omkring oss kan påverka oss och vårt sätt att handla. Därför är det så viktigt att skapa rum som inspirerar oss och hjälper oss att vara fokuserade. På RBM inser vi detta och skapar produkter som har ett positivt inflytande på människor.

Våra möbler är lekfulla, varma och harmoniska och inger en känsla av lätthet och enkelhet. De finns i många olika smarta lösningar så det är enkelt att sätta ihop flexibla kombinationer som förhöjer känslan och utseendet i allmänna utrymmen.

Möblerna är färgrika, livfulla och återvinningsbara och skapar en positiv och varm atmosfär mellan människor som inspirerar till inlärning, gemenskap och lek. Stolarna levandegör med andra ord både lokaler och relationer.

Med rötterna djupt förankrade i dansk designtradition har vi utvecklat vår affärsidé. Vi erbjuder riktigt bra kontorsmöbler med genomgående kvalitet i allt från material, formgivning, tillverkning, försäljning och support. En affärsidé är inte alltid skriven i sten. För oss är det en process och utveckling som ständigt poleras och finjusteras. Bra design till bra pris, så enkel och okomplicerad är vår grundläggande affärsidé. Den fungerar.

Historia - RBM med rötterna i Danmark
Företaget Rabami (RBM) grundades 1975.

År 1998 köpte RBM företaget Smithco Line, som tillverkar restaurang- och konferensmöbler, och byggde en ny fabrik och utställningslokaler i Vissenbjerg på Fyn i Danmark. Här breddade vi vårt sortiment med ett bibehållet fokus på enkelhet. Ett år senare förenades företagen i RBM Group A/S. Företaget utökades genom köpet av projektmöbelfabriken CAR i Holland 2002. Samma år samlades alla aktiviteter i ett enda företag – RBM A/S.

År 2004 köper RBM A/S det norska företaget STÅL OG STIL som tillverkar kontorsstolar. 2006 förläggs all produktion till Fjerritslev i Danmark när det svenska investmentbolaget Ratos köper 100 % av aktierna i RBM och det svenska RH Form. 2007 tillkommer ännu en norsk kontorsstolsproducent, HÅG, till Ratoskoncernen.

Scandinavian Business Seating flyttade produktionen av RBM:s produkter från Danmark till Sverige under 2009. Fabriken ligger nu i Nässjö i Småland, i det svenska möbelriket. Den danska själen i varumärket RBM, med lång historia av möbelformgivning, passar som handen i handsken med den svenska och småländska traditionen av möbeltillverkning. Det blir det bästa att två världar.

Produkten har lagts till