Hoppa till innehållet

Ergonomi - Rörelse och variation

Den mänskliga kroppen har inte skapats för att sitta stilla i flera timmar framför en datorskärm dag ut och dag in. Vi behöver röra på oss, stöd och kunna variera vår kroppsställning för att prestera bra.

Vad kan vi göra?
Våra stolar är utformade så att du inte behöver sitta stilla. De är utformade med fokus på människan och deras behov för att inspirera dem att prestera sitt bästa under hela arbetsdagen.

Enkelt uttryckt bidrar våra sittlösningar till människors – och företags – välbefinnande.

hag-fcm-logo.jpg

Balanserad rörelse – med centrerad lutning

HÅGs ergonomifilosofi är baserad på kunskap om den mänskliga kroppen och dess behov av att vara i rörelse. Det är orsaken till att grundpelaren i våra stolar är den unika BalancedMovementMechanism™, som håller dig i balanserad rörelse och stimulerar hela kroppen att röra på sig utan att du tänker på det.

Hur?
Då balans är den bästa utgångspunkten för rörelse har våra stolar en centralt placerad lutningspunkt som håller dig i balans och ständig rörelse.

Sitsen och ryggstödet är sammankopplade, vilket innebär att sitsens framdel höjs när du lutar dig bakåt, detta stimulerar rörelser i fotlederna, och sänks när du lutar dig framåt. Dessa mikrorörelser håller dig alert och energisk hela dagen.

Den här unika funktionen kallar vi FootControlledMovement™.

Balanserad rörelse
Vår unika stolsmekanism gör att en person som sitter i en HÅG-stol balanserar aktivt, istället för enbart passivt balanserande.

Stolen följer kroppens rörelser när du rör dig framåt och bakåt och detta stimulerar mikrorörelser i fötterna. Detta aktiverar cirkulationen i benens nedre delar – vadmusklernas "periferiska hjärta" – och ökar blodcirkulationen på ett sätt som ingen annan kontorsstol gör.

Det får dig att känna dig energisk, skapar välbefinnande och gör att du kan koncentrera dig bättre på dina arbetsuppgifter.


rh-left

Designed for human performance

Människans kropp är ett underverk, och med rätt verktyg kan vi åstadkomma fantastiska saker.

Alla våra stolar utgår från kroppens behov att röra på sig och hålla en upprätt ställning så att andningen fungerar så effektivt som möjligt. Våra stolar har utformats så att du ska må så bra som möjligt. Med andra ord stimulerar de till aktivt sittande och ökar prestationsförmågan.

Nå bra resultat
Vår ergonomifilosofi är inspirerad av den mänskliga kroppen och baserad på vikten av rörelse, stöd och att ha korrekt hållning. En upprätt ställning "öppnar" kroppen, förbättrar andningen och blodcirkulationen samtidigt som rörelser stimulerar musklerna. Detta ökar kroppens syretransport, vilket höjer koncentrationsförmågan och prestationsförmågan.

Denna filosofi är förverkligad i vår tvåpunktsprincip; 2PP. Alla stolar har två unika punkter placerade nära kroppens ledpunkter; höfterna och knäna. Stolen följer kroppens naturliga rörelser och fötterna vilar hela tiden på golvet. Svankstödet ger stöd hela tiden så att du mår bra och arbetar bättre. Enkelt uttryckt så är våra stolar rätt verktyg för varje uppgift.

 


rbm-fcm-logo.jpg

Välbefinnande och komfort

Ergonomifilosofin på RBM kretsar kring matsals- och konferensrumssegmentet, dvs stolar och bord. God ergonomi är en av våra utmärkande egenskaper och det är ingenting vi kompromissar. RBM-produkterna är bekväma att sitta i, ger bra stöd och en känsla av välbefinnande och underlättar för de som använder möblerna i matsals- och konferensrumsmiljöer att så att de inte tappar uppmärksamheten.

 Viktiga ergonomiaspekter hos RBM-möbler:

  • Rundade former som stöttar och passar kroppen
  • Flexibla material
  • Lätta att lyfta och stapla

Stödjande former
Formernas och kontaktytornas stödjande egenskaper ger bra komfort för de flesta människor som använder våra produkter. Våra möbler har bäst komfort i det här segmentet.

Flexibla
Flexibiliteten hos våra produkter återspeglas i de material vi använder, till exempel i stolarnas ryggstöd som låter dig luta dig bakåt.

Lätthanterliga
Våra smarta lösningar innebär att möblerna är lätta att stapla, hantera och rengöra.

Produkten har lagts till